temetkezési szolgáltatás Vállalunk minden temetéssel és temető üzemeltetéssel kapcsolatos ügyintézést.

Temetés megrendelése a hozzátartozók lakásán, vagy irodáinkban.Megbízható temetkezési vállalkozót keres?
Szeretné biztos kezekben tudni elhunyt szeretét?
Forduljon hozzánk!Telefon: 06-20-398-0160, 06-20-344-6060, E-mail: interworkkft@freemail.huokmányokA szükséges okmányok beszerzése:

 • születési és házassági anyakönyvi kivonat
 • halotti anyakönyvi kivonat
 • volt házastárs halotti anyakönyvi kivonata
 • otthon elhunytak hamvasztási engedélyehamvasztásHagyományos (koporsós) és hamvasztásos temetés teljes körű ügyintézése:

temetési időpont és hely megadása, ravatalozás, koporsó-, vagy urnaelhelyezés, hamvasztás, hamvak szórása, altemplomi elhelyezés.temetkezési szolgáltatáskoporsó szállításkoporsó szállításHalott szállítás belföldön és külföldön, speciális járműparkkal.
Teljes körű szolgáltatást végzünk, garantáljuk a legmagasabb minőséget.urnaTemetéshez szükséges kellékek forgalmazása:
koporsók, urnák, szemfedelek, urnaterítők, sírjelzők (kereszt, fejfa), rögfogók, egészségügyi kellékek, mécsesek, gyertyák, gyászzsebkendők, füzérek, feszületek, bibliák.gyertya

 • Egyházi és polgári búcsúztatások.

 • Repülős és hajós hamuszórás.

 • Lovashintós temetés.

 • Gyászjelentők, köszönőszövegek.

 • Jogászaink igény szerint segítséget nyújtanak a hagyatéki eljárásban

 • Szállítóink és értékbecslőink segítenek a hagyatéki ingóságok elszállításában illetve értékesítésében

 • Együttműködünk sírkőkészítő cégekkel és virágszalonokkal.


Milyen szabályok vonatkoznak a hamvak szétszórására?

hamvak szétszórása

Szeretteink elvesztésekor sajnos nem elég, hogy a fájdalommal meg kell birkóznunk, gondoskodnunk kell a búcsúztatásról, a temetésről is. Erre sokféle lehetőségünk van, a hagyományos, koporsós temetés már egyre ritkább. Napjainkban nagy népszerűségnek örvend a hamvasztás után a hamvak szétszórása. Nézzük, milyen jogszabályokat kell ehhez figyelembe vennünk!

Az ide vonatkozó jogszabály azt mondja, hogy az eltemettető rendelkezése alapján a temető arra kijelölt helyén - a kegyeleti igények betartásával - lehetséges a hamvak szétszórása, de gondoskodni kell arról, hogy a talajba bemosódjanak. Hogyha zárt rendszerbe történik a szórás, meg kell akadályozni, hogy a hamvak kikerülhessenek abból, és szórás elvégzésre alkalmas urna szükséges hozzá. Hogyha a temetőn kívül szeretnénk megoldani a hamvakat szétszórását, akkor az ingatlan tulajdonosának engedélyeznie kell azt, légijárműről történő szórás esetén pedig a légiközlekedési hatósági engedély szükséges.

Szeretne többet megtudni a lehetőségekről a hamvak szétszórásával kapcsolatban? Keressen fel minket bizalommal, mindenben segítünk!

Búcsúztassa szeretteit különleges módon!

búcsúztatás Elveszteni egy szerettünket, legyen az akár közeli családtag, barát, vagy ismerős, mindig az élet nagy próbatételei közé tartozik. Soha nem könnyű egy ilyen életeseményt feldolgozni, sem elfogadni. Csak bízni lehet abban, hogy az idő múlásával könnyebb lesz. Az egyedüli, amit tehetünk, hogy méltóképpen elbúcsúztatjuk halottainkat és megőrizzük közös szép emlékeinket.

Manapság már nemcsak a hagyományos temetkezési módok közül lehet választani: sokan úgy érzik, hogy ha egy klasszikus lovas hintóval kísérik utolsó útjára a halottat, azzal megidéznek valamit a régi idők méltóságteljes pompájából.

Vannak, akik viszolyognak attól, hogy a sötétbe, a hideg föld alá temessék halottukat, ezért egyre elfogadottabbá és elterjedtebbé válik a hamvasztás, illetve a hamvak szétszórása. Temetkezési vállalkozásunk szolgáltatásai között megtalálható a lovas hintó biztosítása mellett a repülős vagy hajós hamuszórás is.

Búcsúztassa szeretteit különleges módon és válasszon egyedi szolgáltatásaink közül!Temesse méltón szeretteit!

temetés ügyintézése A halál természetes velejárója az életnek, ám mégis nehezen engedjük el a hozzánk közel állókat, családtagjainkat, szeretteinket. Ilyen veszteség idején nehéz azzal foglalkozni, hogy milyen ügyeket kell intézni, hogyan temessük el hozzátartozónkat és mindez milyen papírmunkával jár. Bízza ránk az ügyintézést, segítünk abban, hogy a temetés méltó legyen szerette emlékéhez!

A temetés ügyintézése rengeteg szervezéssel jár és érthető, ha szerettünk elvesztése után közvetlenül nehéz ezekkel a dolgokkal szembenézni. Nálunk egy helyen megtalálja egy méltó temetéshez szükséges kellékeket, elszállítjuk szerettét, majd megtervezzük a temetés menetét. Önnek csak azt kell eldöntenie, hogy hamvasztást, vagy koporsós temetést szeretne hozzátartozójának, a szervezés többi részét ránk bízhatja.

Ha Ön is szeretne inkább a gyászra koncentrálni, mi segítünk Önnek megszervezni a szükséges intézkedéseket, a temetés időpontját és helyszínét, a ravatalt, a koporsó, urna elhelyezését. Forduljon hozzánk bizalommal a nehéz időkben, mi elintézzük Ön helyett a szükséges papírmunkát, hogy méltón búcsúzhasson el családtagjától!A gyász színei

A gyász színei Amikor egy szerettünk eltávozik, a rokonok, barátok és ismerősök feketébe öltöznek, kifejezve ezzel az elhunyt elvesztése felett érzett fájdalmukat és gyászukat.

Azonban a gyász színe nagyon sok kultúrában korántsem a fekete, nem mindenhol kötik össze ezt a színt a komorsággal, fájdalommal és szomorúsággal. A fekete főleg a keresztény országokra jellemző gyász szín, míg keleten, vagyis Japánban, Kínában, de egyes afrikai törzseknél is a fehér színt öltik magukra az emberek akkor, ha gyászolnak valakit. Európában, a középkorban még felbukkant a fehér szín a spanyoloknál, angoloknál és franciáknál, sőt néha még előfordul manapság is, hogy kisgyerekeket fehér koporsóban temetnek el.

A halottak méltó elbúcsúztatására nem csak a fekete szín áll rendelkezésünkre, de a különböző temetkezési szolgáltatások is segítséget nyújtanak az utolsó út ízléses megszervezésében és kivitelezésében.

Hazánkban a koporsós temetés és a hamvasztás a legelterjedtebb, melyek lebonyolításában nyújtunk hatékony segítséget. Keressen minket bizalommal!Méltó emlék

temetési szertartás Szeretteink elvesztése mindenki számára fájdalmas életesemény, melyet mindenki a maga módján gyászol és őrzi meg az emléket, valamint a kulturális szokásoknak megfelelően a különböző temetési szertartások és lehetőségek méltó módon búcsúztatják el a halottat. A temetkezési vállalatok széles szolgáltatási rendszerükkel számos temetési és búcsúztatási lehetőséget kínálnak a hozzátartozók számára, melyek között a klasszikus koporsós, hamvasztásos és különleges szórásos temetési formák a legnépszerűbbek, továbbá napjainkban már lehetőség van szeretteink földi maradványát hazavinni és igényeink szerint méltó emléket állítani.

2013 novemberétől lépett életbe az új temetkezési törvény, amely lehetővé teszi, hogy minden törvényes előírásnak megfelelően biztosítsák a temetkezési vállalatok ügyfeleik részére a hamvak hazavitelét. A hamvak hazaviteléhez szükséges urna áll a hozzátartozók rendelkezésére, valamint impozáns, egyedi és az elhunyt emlékéhez méltó díszurnák lehetővé teszik, hogy mindenki örök emléket állíthasson szerettei számára.

Cégünk sok éves tapasztalatának köszönhetően minden temetéshez és hamvasztáshoz kapcsolódó eljárás és folyamat lebonyolítását vállalja, hogy Ön nyugalomban gyászolhassa hozzátartozóját és méltó emléket állíthasson számára.

További információkért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!A hamvasztásról bővebben

hamvesztás A hamvasztás, annak ellenére, hogy egyre elterjedtebb formája a halottól való elbúcsúzásnak, sokak szemében még mindig tabu téma, szentségtörés vagy egyszerűen csak a temetkezéshez nem illő dolog. Ismerje meg közelebbről ezt a temetkezési formát, hiszen nem véletlenül szerepel már minden temetkezési cég listáján!

A hamvasztás a krematóriumban történik. Az úgynevezett hamvasztóművek úgy vannak kialakítva, hogy egyszerre csak egy holttestet képesek elhamvasztani, megőrizve ezzel a hamvasztás szertartás jellegét. A hamvasztóhoz tartozik egy számítógépes vezérlési rendszer, ami csak akkor adja meg az engedélyt a hamvasztásra, ha mindent rendben talált és azonosította a halottat. A hamvasztás körülbelül egy órát vesz igénybe és majdnem 1000 °C-on zajlik. Ezután hamvakat 20 percig hűtik, végül porítják.

A folyamat során egy az elhunyt nevét tartalmazó kerámia lap is bekerül az urnába, hogy később is egyértelműen azonosítani lehessen az elhunytat. Végül emléklap készül a hamvasztásról.

Temetkezéssel kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!Hagyományok és szokások: A koporsós temetés

koporsós temetés Őseink hagyományaihoz képest napjainkra meghatározó változásokon mentek keresztül a temetkezési szokások, melyek elsősorban a változó igényeknek, valamint a modern világunk adta technikai lehetőségeknek köszönhetőek. A temetkezési kultúra szokásai tájegységenként és népcsoportonként is változhatnak, azonban a koporsós temetés hazánk egyik alapvető kulturális szokásai közé tartozik.

A koporsós temetés már hosszú idő óta kínál lehetőséget a hozzátartozók számára, hogy illően búcsúzhassanak elhunyt szerettüktől és méltó emléket állíthassanak számára. A koporsós temetés ügyintézése gyors és adott szabályokhoz kötődik minden esetben, amelyek szerint az orvosi engedély beszerzése, a halottvizsgálati bizonyítvány kiállítása és az egyéb ügyintézést követően a temetési eljárás azonnal szervezhetővé válik az igényeknek megfelelően. Napjainkban számos ízléses és illő koporsótípusból választhatnak az érintettek, melyek közül a legnépszerűbbek a fa, üveg és műanyag darabok, a megrendelésnek megfelelő díszítéssel ellátva, melynek köszönhetően mindenki méltó módon búcsúzhat.

Koporsós temetéssel kapcsolatos további információkért, valamint gyors és precíz ügyintézésért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!Teljes körű segítségnyújtás: Sírkőkészítés

teljes körű temetkezési szolgáltatások Nyugati kultúránk természetes része, hogy elhunyt szeretteinknek különböző típusú síremlékeket állítunk, melyek a végtelen időben is őrzik elődeink emlékét, azonban a szokások napjainkra nem változtak, csupán a lehetőségek bővültek. A mai modern síremlékek, sírkövek elsősorban minőségi, nemes és időtálló kőtípusokból készülnek, például márvány vagy gránit, melyeket az igényeknek megfelelően gravíroztathatunk, díszíthetünk különböző módokon.

A temetés ügyintézése, valamint a sírhely és síremlék kiválasztása, megrendelése hosszadalmas folyamat lehet, amennyiben különböző szolgáltatásokat kell igénybe vennünk, ezért cégünk a sok éves tapasztalatok alapján teljes körű temetkezési szolgáltatásokat kínál, hogy Ön békében gyászolhasson. Megbízható sírkőkészítőkkel állunk kapcsolatban, akik igényei szerint készítik el a méltó emléket, valamint temetési kellékek széles választékát kínáljuk ügyfeleink számára.

Tekintse meg weboldalunk bővebb tájékoztatóit és válassza temetkezési vállalatunk széles szolgáltatási rendszerét, hogy örök emléket állíthasson szeretteinek! További információkért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!Érdekességek: temetkezési szokások

temetkezési szolgáltatás A temetkezési szokások igen nagy változásokon mentek keresztül az emberiség történelme során, íme, egy kis ízelítő a népi hagyományokból.

A vidéki falvakban gyakran még ma is élő szokás, hogy amint meghalt a házban valaki, abban a percben letakarták a tükröt, általában fekete kendővel. Az ősi szokás szerint ez azért kellett, hogy a halott távozó szelleme ne tudjon belenézni a tükörbe, ne lássa meg magát.

A halál beállta után először megtisztították és tiszta ruhába öltöztették a halottat, ami általában a legszebb ruhája volt. Ezután általában pénzérmékkel csukták le a halott szemét, hogy senkit ne vigyen magával a túlvilágra. A ravatalt ezután végezték, minden bútort kivittek a helyiségből, helyükre székeket vittek és a tisztaszobában helyezték el a halottat a nagygerenda alatt, lábbal az ajtó felé fordítva. Ahogyan az ókori egyiptomiak szarkofágjaiba, úgy a koporsóba is elhelyezték a halott számára fontos tárgyakat, melyeknek a hagyomány szerint hasznát vehették a túlvilágon is.

Napjainkban a temetkezési szokások egészen más irányt vettek, a tiszteletteljes és méltó búcsú azonban elmaradhatatlan. Temetkezési szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!Méltó búcsúszövegek

teljes körű temetkezési szolgáltatás Szeretteink elvesztése nehéz időszakot jelent, amikor nehéz bármit is mondani, összefoglalni érzéseinket, gondolatainkat és ezt a külvilág felé is kommunikálni, legyen szó a tragikus hír közléséről, vagy a végső búcsúztatásról.

A mai európai temetkezési szokások és búcsúszertartások igen különbözőek lehetnek, azonban minden esetben jellemző, hogy egy arra méltó személy segít kifejezni és közvetíteni gondolatainkat az elhunyttal kapcsolatban.

A végső búcsúhoz kapcsolódó írásos szokások és beszédek megfogalmazása gyakran nehéz feladatot jelent a hozzátartozók számára a gyászidőszak alatt, ezért temetkezési vállalkozásunk minden temetéssel és búcsúztatással kapcsolatos teendőben és folyamatban teljes körű szolgáltatásokat kínál, hogy Ön és családja méltó módon köszönhessenek el szerettüktől. Igény esetén vállaljuk:

 • Gyászjelentők megírása és kiküldése
 • Köszönőszövegek megfogalmazása, minták vagy egyéni igények alapján
 • Egyedi egyházi vagy polgári búcsúztatások megszervezése az igényeknek megfelelően
 • Egyéb szolgáltatások

Gondoskodjon profi segítséggel a méltó búcsúztatásról és tekintse meg temetkezési cégünk szolgáltatásait, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!Kegyelet teljes ravatalozás

ravatalozás Szerettünk elvesztése mindig megterhelő és mély fájdalommal járó esemény életünkben, amely sajnos elkerülhetetlen, azonban a gyász időszaka és folyamatai mindenki számára segítséget és vigaszt nyújthatnak az események feldolgozása során.

Az elhunyt hozzátartozónktól való búcsúzás egyik legjelentősebb állomása a temetés és a temetést megelőző ravatalozási szertartás, melynek sok éves hagyománya napjainkban is kegyelet teljes búcsúzást nyújt.

Temetkezési vállalkozásunk sok éves tapasztalattal nyújt méltó ravatalozási szolgáltatásokat ügyfelei számára, hogy a végső búcsúzás az elhunyt emlékét őrizhesse:
 • Kegyelet teljes megjelenés és díszítés a ravatalozóban, valamint a segítő, búcsúztató személyében is, legyen szó polgári vagy egyházi búcsúztatásról.
 • Egyéni szertartási kérések megvalósítása.
 • Minden egyéni kérés megvalósítása mind berendezésben, mind egyéb szolgáltatásban.

Válassza temetkezési vállalkozásunkat és búcsúzzon méltó módon elhunyt szerettétől! Tekintse meg weboldalunk bővebb információit, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!Hamvasztás vagy koporsós temetés?

Hamvasztás vagy koporsós temetés? Szeretteinktől végső búcsút venni mindig nehéz feladat. Az elengedést és gyászt ráadásul olyan tényezők is nehezítik, mint a temetésnek megszervezése és lebonyolítása. Ilyenkor több fontos döntést is meg kell hozni, de sokan tanácstalanul állnak az olyan kérdések előtt, mint, hogy hamvasztás vagy hagyományos koporsós temetés legyen.

A hamvasztásnak is vannak előnyei, nem véletlenül kezd egyre népszerűbbé válni ez a temetkezési forma. Amikor a hamvasztás mellett dönt valaki, azzal nem csak a temetés költségeiből tud faragni, de a szervezésből is. Ennek a formának továbbá megvan az az előnye, hogy a hamvakat könnyen elszállíthatjuk bárhová, és akár egy számunkra kedves helyszínen vehetünk búcsút a halottól.

A koporsós temetés időhöz és helyhez kötött, sokszor nem mindenki tud részt venni a szertartáson, viszont nem lehet bármeddig kitolni az időpontot. A hamvak birtokában ellenben bármikor megszervezhető a búcsúztatás, és nem is olyan megrázó, mint egy nyitott koporsó fölé hajolni.

Temetkezéssel kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal, temetkezési vállalkozásunk munkatársain mindenben állnak rendelkezésére!Amíg élünk, nem feledünk

temetés ügyintézés Az emberi lét egyik legfontosabb és mindenki foglalkoztató ténye, hogy az élet velejárója a halál. Szeretteink elveszítése mindig elviselhetetlenül fájdalmas, de akkor is megrázó az élmény, ha nem olyan közeli ismerősünk hal meg. A halál mindenkinek eszébe juttatja az emberi esendőséget, és hogy hosszú utunk végén ránk is ez vár.

Temetkezési cégünk lehetőséget biztosít arra, hogy méltón emlékezzünk meg szeretteinkről. Szolgáltatásaink széles körűek, a legkülönfélébb temetkezési módokat is biztosítjuk, figyelmet szentelve az utolsó kéréseknek is. Célunk méltó megemlékezést tartani azoknak, akik tovább viszik az elhunyt emlékét. Megrendelőink különböző kegytárgyak és urnák közül választhatják ki a megfelelőt.

A temetés ügyintézése hatalmas teher, ezért igyekszünk a lehető legtöbbet leemelni a megrendelő válláról. Munkánkat megbízhatóan és precízen végezzük, hogy minden problémamentes legyen. Ha megbízható temetkezési vállalkozást keres, tekintse meg weboldalunk információit, vagy érdeklődjön szolgáltatásainkról elérhetőségeinken!Temetői virágfajták

temetés ügyintézés Nagyon sokan a sírkövek mellé vagy rá, esetleg köré virágot ültetnek, ezzel is gondozottá téve a kegyhelyet. Jellemző az is, hogy csak virágok fedik a temetési helyet, ezekből pedig szerencsére széles a választék.

Miért érdemes a sírra vágott virág helyet ültethető virágfajtákat választani? Mert nem hervadnak el, mint a virágcsokrok, vagy a szálas virágok, kevesebb gondozást igényelnek, nagyon jól reagálnak szélsőséges környezeti viszonyokra is, és persze nagyon sokáig szépek maradnak ezek a temetési kellékek. Érdemes az évelőket választani, melyek jól illenek az alkalomhoz, hiszen az örökkévalóságot jelképezik.

Erre a feladatra kiválóan alkalmasak a különböző varjúháj és szarvacskás árvácska fajták, a kerti pázsit viola, vagy az örökzöld tatárvirág. Akármelyik fajtát is válassza az említettek közül, a kívánt hatást éri el.

Temetkezési vállalkozásunkhoz minden felmerülő igényével bátran fordulhat, megfelelő tanácsokkal látjuk el, segítünk lebonyolítani a temetési szertartást, a temetés megtervezésétől, a szállításon át, a kegytárgyak, és a megfelelő gyász szöveg kiválasztásáig.

Célszerű rátermett, és hozzáértő kézbe helyezni a temetés lebonyolítását, hogy mentesüljünk az esetleges kellemetlenségektől, és megadjuk a kellő tiszteletet, ezzel is méltó emléket állítva.A temetkezési szokások változásai

Több száz évvel ezelőtt a falvakban az volt a szokás, hogy a család verandáján ravatalozták fel az elhunytat. Mivel több generáció élt egy fedél alatt, így egy személy akár több ravatalt is megélhetett. Manapság már nem ez a szokás, az elhunytat a szertartáson látják viszont halottként, és ez egyesekben hatalmas traumát képes okozni.

Az elmúlt években egyre népszerűbbek a hamvasztások, már nem csak a városokban, hanem a falvakban is egyre gyakrabban választják ezt a fajta temetkezési megoldást. A modern világi gondolkodásnak is köszönhető ez, ugyanakkor jelentős szempont lett, hogy a hamvasztás jóval kevesebb kiadással jár. Szintén elterjedt lett a családoknál, hogy a temetés után hazaviszik az urnát, és egyfajta emléket állítanak saját otthonukban az elhunytnak.

Az idők során minden változik, a halálról alkotott képünk és a temetéssel kapcsolatos elképzeléseink is. Bárhogy is búcsúztatjuk szeretteinket, legyen az méltóságteljes. Amennyiben Ön is méltó búcsút szeretne venni elhunyt szerettétől, keresse bizalommal temetkezési vállalkozásunkat!Mi mindenről kell gondoskodnunk szerettünk búcsúztatása során?

Mi mindenről kell gondoskodnunk szerettünk búcsúztatása során? Szerettünk elveszítésekor, bármennyire is nehéz, nagyon sok mindent meg kell tervezni, el kell dönteni, hogy a szertartás méltó búcsú legyen, ugyanakkor gördülékenyen is folyjon.

Az első fontos kérdés a temetés formájának kiválasztása, ez lehet koporsós temetés, illetve hamvasztás is. Ha koporsós temetés mellett döntünk, ki kell választanunk a sírkő formáját, a kő fajtáját, a sírkő szövegét, betűtípusát, színét. Ha pedig a hamvasztást választjuk, gondoskodnunk kell a legmegfelelőbb urnáról, a névtábla kinézetéről, szövegéről, betűtípusáról és színéről.

Ezek után el kell döntenünk, milyen virágok legyenek, milyen koszorúk, a koszorúk szalagjain milyen szöveg, továbbá döntenünk kell a különböző kegytárgyak ügyében, legyenek-e, ha igen, milyenek és mennyi. Mindemellett gondoskodnunk kell a halott szállításról is.

Amikor elveszítjük egy szerettünket, nehéz ilyen komoly dolgokról dönteni, de meg kell tenni. Ezért fontos, hogy olyan temetkezési vállalkozót válasszunk, aki a terhek jelentős részét leveszi vállunkról.

Temetkezési cégünk sok éves tapasztalattal rendelkezik a temetkezési szolgáltatások terén, így bátran kérje segítségünket. Forduljon hozzánk bizalommal és mi megkönnyítjük gyászt!A temetés előtervezése önmagunk számára

temetkezési vállalkozás Sokak számára tabutémának számít a halál, a temetkezés, és az ehhez kapcsolódó témák. Mindenkinek könnyebb talán, ha őszintén beszél ezekről a dolgokról. A temetkezési vállalkozásoknál arra is van lehetőség, hogy írásba foglaltassuk temetésünkkel kapcsolatos információkat szeretteink számára.

Temetésünk módjáról és a temetkezés részleteiről rendelkezhetünk, amíg élünk. Jogszabály is vonatkozik arra, hogy amilyen kritériumokat felállítunk temetésünkkel kapcsolatban, azt valóra kell váltani, természetesen, ha szeretteinknek nem okoz semmiféle nehézséget, nem méltánytalan és nem ütközik jogszabályokba. Jogunkban áll meghatározni a temetés módját, hol legyen a temetés, és a búcsú szertartás apró részleteit, a gyászértesítőkről, a virág összeállításról, a búcsúztató zenéről is érdemes szót ejteni.

A temetkezési vállalkozásnál módjában áll az Ön végső akaratát érvényesíteni írásos formában.

Ha esetleg Önnek már van elképzelése és szerettei dolgát szeretné megkönnyíteni, keresse fel bizalommal temetkezési vállalkozásunkat!Mit érdemes tudni a halottszállítással kapcsolatban?

temetkezési vállalkozás Mindig megrendítő érzés szembesülni a halállal, főleg ha egy családtagunk hunyt el. A halálesetek többsége kórházban történik, de arra is van példa, hogy a beteg saját otthonában alszik el örökre.

Amennyiben családtagunk otthon hal meg, abban az esetben mindenképp orvost kell hívni a helyszínre, akinek meg kell állapítania a halál beálltát, majd bizonyítványt kell kiállítania a halálról és engedélyeznie szükséges a halottszállítást

Ezt követően tudja igénybe venni temetkezési szolgáltatásunkat, a halottszállítást. A temetkezési szolgáltatásokon belül három féle típusú lehet a halottszállítás, helyi, távolsági és nemzetközi. Az urna szállítása postai úton is kivitelezhető, viszont ha a holttest szállításáról van szó, akkor kettős koporsót kell alkalmazniuk a halottszállítóknak és az ügyintézés is kicsit nehézkesebb.

Kérje temetkezési szolgáltatásunkat, mi elintézzük elhunyt hozzátartozója szállítását, és minden egyéb terhet leveszünk a válláról, hogy Ön meghitt körülmények között emlékezhessen meg családtagjáról!Amit a koporsós temetésről tudni érdemes

koporsós temetés A temetkezés során manapság használatos hatszögletű koporsóforma a 19. században jelent meg. A magyar temetkezési kultúra alapvetően a koporsós temetésre épült, így a koporsó formája és alapanyaga folyamatosan változott. A 19. században még előfordultak ötszögletű, illetve sátorra emlékeztető formák is, de az alapanyaguk szinte mindig tölgyfa, ritkább esetben fenyőfa volt.

A koporsókat natúr színben festetlenül helyzeték el a földben, de bizonyos helyeken az is előfordult, hogy életkor szerint festették be azokat: az időseké sötét, a fiataloké világosabb színeket kapott, a gyermekeké akár virágos is lehetett.

A koporsókat általában a készítésük során keletkezett faforgáccsal bélelték és néhol mohát is tettek a halott feje alá. A halottak koporsóba tételéhez is kötődtek szokások, így például a hajuk nem lóghatott le vagy az anyák nem tehették koporsóba saját gyermeküket, mert ezután nem születhetett újabb gyermekük.

A koporsós temetéseket követően a koporsó szeget megtartották, ami mágikus tárgyként funkcionált, hiszen úgy tartották, hogy segít fogfájásra, de szerencsétlenség ellen is.

Tudjon meg többet a koporsós temetésről, válassza temetkezési cégünket, és búcsúztassa méltón szeretteit!Milyen virágot illik temetésre vinni?

koporsós temetés Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy vannak bizonyos íratlan szabályok arra vonatkozóan, hogy különböző temetési szertartásokhoz milyen virágot illik vinni. Természetesen nagyon szerencsések vagyunk, ha még nem kellett temetésre virágot vinnünk, de mindenesetre nem árt tisztában lenni ezekkel az információkkal.

Általában a hamvasztásos temetésekre nem célszerű, vagy nem szokás koszorút vinni, vagy csak urna koszorút, ami speciálisan az ilyen temetésekhez lett készítve. Ugyanis a többi koszorút nem nagyon lehet hova lehet tenni, helyhiány miatt. Urnás temetésre vihetünk még egy-egy szál virágot, mondjuk egy szál kálát, vagy fehér rózsát.

Természetesen a koporsós temetésekre szokás koszorút is és sírcsokrot is vinni. A koszorút általában fehér virágokból készítik, de lehet kérni az elhunyt kedvenc virágaiból is, illetve színes koszorút is lehet készíttetni. A színes virágokból álló koszorúk az élet diadalát jelképezik.

Amennyiben temetésre kerülne a sor, vegye igénybe temetkezési cégünk különböző temetkezési szolgáltatásait, legyen szó hamvasztásos temetésről, vagy koporsós temetésről, hogy levehessük a válláról ezt a terhet!Hogyan zajlik a hamvasztás?

hamvasztás Hazánkban egyre többen választják a hamvasztást, azonban még mindig rengeteg tévhit kering ezzel a folyamattal kapcsolatban, alaptalanul. Cégünk minden esetben a lehető legnagyobb körültekintéssel és kegyelettel végzi a hamvasztást.

A szakember először is meggyőződik róla, hogy a kemence teljesen tiszta, nem tartalmaz semmilyen visszamaradt salakanyagot. Ezután a kemence körülbelül 800-900 Celsius fokra való felfűtése szükséges, ami néhány órát vesz igénybe. Ezután a halott azonosítása történik, a hamvasztás csak akkor kezdhető meg, ha az elhunyt minden kétséget kizáróan azonosítható. Rögzíti az adatokat a kemence üzemnaplójába és kezelőprogramjába is, majd az elhunytat a koporsóban és egy éghetetlen, sorszámot tartalmazó lapkát a kezelő villa segítségével a hamvasztó kemencébe helyezi. Az ajtó bezárása után automatikusan megkezdődik a hamvasztás. Később a hamvak lehűtés után még csontőrlő malomba kerülnek, itt történik a teljes porrá alakítás. Innen már csak az urnába helyezés és az urna légmentes lezárása van hátra.

Ha szeretne méltón búcsút venni az elhunyttól, bízza ránk a temetkezési ügyintézést! Keressen minket bizalommal!Utolsó út - kicsit másképp

Utolsó út Sokszor nehéz eldönteni, hogy milyen temetkezési módot válasszunk, ha egy szerettünk távozik közülünk, hiszen az, hogy elengedjük a számunkra kedves embereket, mindig nagyon nehéz. Mégis, a folyamat némileg talán könnyebbé tehető azzal, ha olyan módszert választunk, amelyről tudjunk, hogy az elhunyt is pártolná.

Az egyik ilyen lehetőség a hamvasztás, majd a hamvak természetben való szétszórása. Azok számára, akik mindig is szívesen járták a világot, vagy volt egy-egy kedvenc helyük a természetben, amelyet gyakran látogattak meg, ez a lehetőség egyfajta újrakezdést is jelent, hiszen hamvaik a környezet részévé válnak, illetve folyókba szórva beutazhatják a világot, vagy éppen az örökkévalóságot egy számukra kedves környéken tölthetik. Talán éppen ezért egyre gyakoribb, hogy a hamvasztás után ezt a lehetőséget választják az emberek a végső búcsúra.

Amennyiben a család a hamvasztás mellett dönt, és szeretné ezt a módot is megfontolni, akkor további információkért forduljon hozzánk bizalommal!A hamvasztás története

Hamvasztás

Napjainkban egyre gyakrabban választják a hamvasztást, amely meglepőnek tűnhet annak fényében, hogy a múlt században még nem volt elterjedve az emberek körében.

Természetesen a hamvasztás nem a mai korban született. Eredetét a nomád népeknél kell keresni. A hamvasztás földrajzilag fellelhető volt a Csendes óceán északi vidékén és az Észak - Amerikában élő népeknél. Más helyeken szinte ismeretlennek számított. Az előbbiek esetében azonban a hamvasztás egy kiváltságos rituálé volt, amelyben a nemesek vagy módosabbak részesülhettek. A Római Birodalom története során is találkozhatunk a hamvasztással, itt erre fényűző gyászszertartás keretében került sor. Európában a keresztény, míg a közel-keleten az iszlám megjelenésével azonban a hamvasztás visszaszorult. A hamvasztásra évszázadokkal később, a felvilágosodás idején vetődött újra a figyelem, amely ideológiai, illetve gyakorlati okokkal magyarázható. Erre az időszakra tehető az első modern hamvasztó berendezés elkészítése is 1876-ból.

Bízza ránk elhunyt szerette hamvasztásos temetését, ha profikra szeretné bízni az ezzel kapcsolatos összes teendőt!Tradíció és méltó megemlékezés: A lovashintós temetés

Hamvasztás

Régebben szokás volt, hogy a halottakat egy lovas kocsin kísérjék utolsó útjukra, ami érthető, hiszen így méltóságteljes módon búcsúzhattak el tőle a hozzátartozók. A lovashintós temetés továbbá látványos, és van egy megfoghatatlan tradicionális hangulata, ami sokakat inspirál arra, hogy napjainkban is éljenek ezzel a lehetőséggel.

A temetkezési szolgáltatások széles skálájában sokan keresik a hagyományos és tradicionális megoldásokat, ami persze érthető, hiszen ezek már beváltak az elmúlt évtizedek vagy évszázadok során. Továbbá mindenkinek igénye, hogy olyan temetést szervezzen elhunyt szeretteinek, amivel igazán méltón emlékezhet meg róluk, és ami nekik is tetszene. Egy lovashintós temetés mindenképp olyan értéket ad az eseménynek, amit a gyászolók is tökéletesen méltányosnak éreznek, ha azt a szeretet és kötődést veszik alapul, ami az elhunythoz kötötte őket még életében.

Ha igénybe veszi temetkezési szolgáltatásainkat, biztosítjuk, hogy tökéletesen elégedett lesz minden egyes részlettel! Ha szeretne egy igazán szép és méltó temetést rendezni elhunyt szerettének vagy barátjának, akkor válassza temetkezési cégünket!Milyen szempontok szerint érdemes urnát választani?

Hamvasztás

A hamvasztást, és vele együtt az urnás temetést manapság egyre többen választják a hagyományos, koporsós temetés helyett. Az urnaválasztásnak megvannak a maga szempontjai, melyek magukban hordozzák ennek a temetkezési módnak az előnyeit is.

 • Az urna egy tudatos választás, hiszen sokkal kevesebb faanyagot igényel az elkészítése, mint egy koporsó.
 • Az urnatemetőben több hely van, így ez megoldást nyújthat a temetők növekvő helyigényére és zsúfoltságára, ráadásul költséghatékonyabb is.
 • A választást meghatározza, hogy az urna az urnatemetőben lesz-e végső nyugalomra helyezve, vagy pedig hazaviszik a hozzátartozók.
 • Az urna anyaga lehet fa vagy kerámia, esetleg fém is, ám, ha a szabadban lesz elhelyezve, speciális védőrétegre is szükség van.
 • Az urna megjelenése, díszítése képes kifejezni az elhunyt szellemi bealítottságát, személyiségét is. Ennek megfelelően egyedi, személyre szabott urnák is készíttethetők.

Keresse temetkezési cégünket és vegye igénybe segítségünket az urnaválasztáshoz is!A gyász mikéntje a régi keresztény kultúrákban

Hamvasztás

A gyász ideje, illetve a gyász körüli szokások felekezetként változnak még egy azon vallás, a kereszténységen belül is. Bár abban egységesek voltak, hogy egészen a 20. század közepéig a halált az élet természetes velejárójának gondolták, és az emberek még életükben is készültek rá, bekövetkeztével pedig a hozzátartozók búcsúzásba kezdtek, minden másban erős különbségek mutatkoztak.

A temetkezés utáni megemlékezés módjai viszont változók voltak: ortodox keresztényeknél például a temetkezés utáni napon asztalt terítettek a sír mellett és ott ettek, a maradékot otthagyva a sírnál. Romániában szintén az étkezéssel függ össze a hagyomány, az elhunyt egyik hozzátartozója adott az elhunyt kedvenc ételéből egy rászorulónak a temetés után hat nappal, hat héttel, hat hónappal, valamint hat évvel is. Erdély különböző területein pedig a halottas háznál az összes függönyt és terítőt fekete-fehér mintásra cserélték, gyakran pedig még a saját kapualjban is jelezték az elhunyt családtagot az arra járók felé.

Ma már ezek a hagyományok erősen megkoptak, de az ok, amiért megszülettek, nem. Ez az ok pedig a hozzátartozótól való méltó, becsületes megemlékezés igénye. Amennyiben megbízható temetkezési szolgáltatásra van szüksége, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!Miért pont a hamvasztás?

Miért pont a hamvasztás?

A temetkezési szokások napjainkban változáson esnek át. A megszokott koporsós temetéseket egyre inkább felváltják a hamvasztások. Az emberek több okból is dönthetnek a hamvasztás mellett, most ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

A hamvasztás egy teljes mértékben kegyeletteljes megoldás, ha a földi maradványok végső nyughelyét keressük, mindezen felül sokak szerint emberségesebb és természetközelibb is. Sok kívánsága, hogy a hamvaikat egy számukra kedves helyen szórják szét.

A hamvasztás folyamata higiénikus, ráadásul takarékosabb megoldás. Összességében mindenki számára elérhető. Ezt ne tekintsük úgy, mintha a hamvasztás kényszermegoldás lenne. Éppen ellenkezőleg. A hamvasztás egyik nagy előnye, hogy az elhunyt földi maradványait egy nekünk tetsző urnába helyezve, akár magunknál is tarthatjuk, anélkül, hogy a temetőbe kellene utazgatni.

Keressen minket bizalommal, ha eljön az ideje és válassza a legideálisabb temetkezési módot, mi pedig mindenben megadjuk a szükséges segítséget!Érdekességek a temetkezési szokások világából

Érdekességek a temetkezési szokások világából

A különböző nemzetek nemcsak kultúrájukban, vallásukban, társadalmi berendezkedésükben különböznek egymástól, hanem tradícióikban, népszokásaikban is. Ennek szerves részei, és gyakran a legősibb hagyományokra visszatekintő megjelenései a különböző temetkezési szokások.

Ha körültekintünk a nagyvilágban, nem egyszer idegen, vagy számunkra egészen megdöbbentő szokásokkal találkozhatunk, mely az ott élők számára a temetkezés természetes rendje:

Indiában például a temetkezés mikéntjét az határozza meg, hogy az elhunyt melyik kasztba tartozott. A kaszton kívülieket a folyó közelében égetik el, a kasztokban felfelé haladva az égetés helye egyre távolabb esik a folyótól.

Egyes kultúrákban a halált nem az élet végének, hanem egy másfajta életbe való továbblépésnek tartanak, ezért a temetkezés nem szomorú, hanem vidám hangvételű esemény. Ezek közé a kultúrák közé tartozik például Bali is, ahol a temetkezés egy többnapos ünnepség része.

Mexikóban pedig már évezredekkel ezelőtt is szokás volt az elhunyt koponyájának megőrzése, ugyanis az az élet és az újjászületés szimbóluma.

Bátran keresse fel temetkezési vállalkozásunkat, és búcsúztassa méltón elhunyt szerettét!Szentendrei temetkezés – Tiszteletteljes végső búcsú

Szentendrei temetkezés – Tiszteletteljes végső búcsú

Szokták mondani, hogy az életben semmi más nem biztos, csakis az elmúlás. Azonban az utolsó út lehet igazán szép és méltó emlék, ha elérkezik ennek az ideje. Ha Ön is szeretné, hogy kellő tisztelettel, figyelemmel és diszkrécióval történjen meg szerettének temetése, akkor forduljon hozzánk bizalommal szentendrei temetkezés kapcsán is!

Széleskörű szolgáltatásokkal várjuk azokat a családtagokat, intézkedő ismerősöket, akik általunk szeretnék az elhunyt számára megadni a végtisztességet. Szentendrei temetkezésre is lehetőség van, így ezen település lakosait is bátran kereshetnek minket az ügyintézés kapcsán. Számunkra fontos, hogy valóban minőségi szolgáltatást nyújtsunk, és egy szép ceremóniával tiszteljük meg az elhunytat és a gyászolókat.

Szentendrei temetkezés kapcsán is vegye fel velünk a kapcsolatot, ha fontosnak tartja a professzionális kivitelezést és a figyelmes, tiszteletteljes hozzáállást! Nem fog csalódni munkánkban!Hogyan szervezzünk meg egy temetést?

Hogyan szervezzünk meg egy temetést?

Amikor egy szerettünk meghal, egy korszak lezárul az életünkben. Annak, hogy ezt magunkban feldolgozzuk és elhiggyük, hogy ő tényleg nincs többé, az első lépése a temetés. De mit kell tennünk, ha ránk hárul a feladat, hogy megszervezzük a temetést? Hogyan megy mindez? Cégünk ürömi temetkezések lebonyolításával is foglalkozik, keressen minket bizalommal az ügyben!

Amikor temetést szervezünk, az egyik legfontosabb kérdés, hogy hamvasztásos, vagy koporsós legyen-e. Hamvasztás esetén a boncolást végző orvosnak hamvaszthatósági záradékkal kell ellátnia a halottvizsgálati bizonyítványt. Tarthatunk világi, vagy egyházi szertartást is, erről a temettető dönt. Ha a világi szertartást választjuk, mindent nekünk kell meghatározni, ha egyházit, akkor minden az adott egyház szokásainak megfelelően történik. Ezek a fő kérdések, cégünk minden továbbiban segít az ürömi temetkezés során.

Forduljon hozzánk bizalommal ürömi temetkezéssel kapcsolatban is, segítünk méltó megemlékezést szervezni elhunyt szerettének!Hol legyen a búcsú? Temetkezés Szentendrén!

Hol legyen a búcsú? Temetkezés Szentendrén!

Az a sorsunk, hogy bizonyos idő elteltével itt hagyjuk ezt a földi világot. Nem könnyű ilyenkor azoknak, akiknek még nem járt le az idejük. Mégis, talán a búcsúzás könnyebb, ha a szerettünket méltó körülmények között, meghitt szertartás keretein belül engedhetjük el utolsó útjára.

Ebben szeretnénk segíteni mindenkinek, aki temetkezési irodát keres ahhoz, hogy ünnepélyesen utolsó útjára kísérhesse halottját. Szentendrén temetkezési irodánk rendelkezésre áll mindazok számára, akik segítséget szeretnének igénybe venni a temetés megszervezéséhez. Forduljon hozzánk bizalommal, hiszen mi minden fontos dolgot elintézünk, ami ahhoz kell, hogy olyan temetést biztosíthasson elhunytja számára, amilyet érdemel.

A szükséges okmányok összegyűjtésétől kezdve a temetkezési típus kiválasztásán át a megfelelő kellékek biztosításáig mindenről gondoskodunk. Színvonalas szolgáltatásainkkal szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy minden gyászolónak kicsit könnyebb legyen, hogy minden utolsó út szép legyen.

Szentendrei temetkezéshez hívjon minket bizalommal!Megbízható temetkezési céget keres? Válasszon minket!

 Megbízható temetkezési céget keres? Válasszon minket!

Az életnek megvan a maga körforgása, a születéstől, így kikerülhetetlenül mindannyian eljutunk a halálig. A szeretteinknek ilyenkor is szeretnénk megadni a legjobbat és biztosítani nekik a méltó utolsó utat.

Megbízható temetkezési céget keres szerettei elbúcsúztatásához? Keressen minket bizalommal, és mi segítünk megtervezni, megszervezni és lebonyolítani is a temetést! Ha hozzánk fordul, garantáljuk, hogy gyorsan és akadálymentesen megszervezzük a temetést, pontosan úgy, ahogyan az eltávozó végakaratában szerepel. Ha nincs elképzelése, milyen legyen a búcsúztatás, segítünk kitalálni a végső verziót. A szükséges okmányok beszerzése, a kellékek kiválasztása, a koporsós temetés vagy a hamvasztás közti döntés, a köszönőszövegek, a szállítás stb. mind sok felelősséggel jár és plusz teherrel, ami ezekben az időkben mindenki számára embert próbáló.

Mi igyekszünk segíteni, szervezni és könnyíteni a terheken. Válassza temetkezési cégünket! Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken!Hamvasztáshoz is válasszon minket!

Hamvasztáshoz is válasszon minket!

A halál az életünk része, mindenki eljut egyszer odáig, hogy szembe kerül vele és az ezzel járó fájdalommal! Mindenki máshogyan éli meg, máshogyan dolgozza fel, ha egy szerette, barátja, ismerőse eltávozik, ahogy abban is eltérőek vagyunk, hogy melyik temetkezési módot választjuk.

A hagyományos, koporsós temetkezés mellett ma már egyre nagyobb teret vív ki magának a hamvasztás is! Sokan választják, mert másféle előnyökkel rendelkezik, mint a koporsós temetés! A hamvasztáshoz nem kell külön sírhelyet vásárolni, nincs szükség a sír gondozására, mégis bármikor leróhatjuk kegyeletünket az elhunyttal szemben. Környezetbarát megoldás, költségeit tekintve pedig kedvezőbb, mert nincs szükség a különféle kegyeleti tárgyak, kiegészítők megvásárlására. Az urnát haza is viheti magával mindenki, aki úgy gondolja, így mindig elérhető közelségben lesz, nem kell távoli temetőkbe ellátogatni!

Keressen minket bizalommal, ha eljön az ideje és válassza színvonalas szolgáltatásainkat hamvasztáshoz! Minden részletről gondoskodunk és biztosítjuk, hogy a hamvasztás és a szertartás is rendben menjen az elejétől a végéig!Miért döntsön a hamvasztás mellett?

Miért döntsön a hamvasztás mellett?

A korábbi évekkel ellentétben manapság egyre többen döntenek még életükben a hamvasztás mellett, vagy hozzátartozóik választják ezt a temetkezési megoldást. Számos érv szól a szolgáltatás mellett, ami kedvező feltételeket biztosít!

A hamvasztás mellett főként az anyagiak szólnak, hiszen egy koporsós temetés költsége akár egymillió Forintig is ugorhat, ráadásul ebben az esetben nemcsak a temetésért, hanem a sírhelyért is mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a rokonoknak! Természetesen nem csak az anyagiak befolyásolhatják a hamvasztást, hanem a spirituális gondolkodás és az e téren fellelhető különböző szertartások lehetősége is, ugyanis manapság, aki a hamvasztás mellett dönt, spirituális szinten egyfajta szabadságot vél felfedezni benne, legfőképp akkor, ha a hamvak nem egy urnában pihennek a temetőben, hanem szétszórásra kerülnek. Persze a hamvak urnában való elhelyezése továbbra is lehetséges.

Hamvasztási szolgáltatásunkkal kapcsolatban keressen minket bizalommal!Teljes körű temetkezési szolgáltatással várjuk!

Teljes körű temetkezési szolgáltatással várjuk!

Mindig nehéz elveszíteni valakit, különösen, ha közeli hozzátartozóról van szó. Pedig sajnos ilyenkor még el kell intézni a temetést, ami általában a legközelebbi családtag feladata, vagyis pont azé, akinek a legjobban fáj, akit a legjobban megvisel az esemény. Cégünk teljes körű temetkezési szolgáltatást kínál, mellyel igyekszünk az ügyintézést lerövidíteni, minimalizálni az ezzel járó lelki terhet.

Természetesen vannak kérdések, melyekről a hozzátartozónak kell döntenie, ám rengeteg olyan feladat van, melyet cégünk átvállal. Nálunk mindent elintézhet egy helyen, akár az Ön otthonában is, ha úgy találja kényelmesebbnek. Nagy tapasztalattal rendelkezünk temetkezési szolgáltatások terén, ezért biztos lehet abban, hogy minden az Ön elvárásai szerint fog történni, nem érheti semmilyen kellemetlen meglepetés a szertartás, ügyintézés során. Temetkezési kellékek széles kínálatával várjuk, melyeket kiválaszthat a szolgáltatás megrendelésekor, vagy a későbbiek folyamán is.

Keressen fel minket bizalommal teljes körű temetkezési szolgáltatásért, mindenben készséggel állunk rendelkezésére!Temetkezés Szentendrén

Minden ember élete véget ér egyszer. A hozzátartozóknak ez sosem könnyű, hiszen a gyász mellett a temetést is nekik kell intézniük, de sokat segít, ha olyan temetkezési vállalkozáshoz fordulhatnak, ahol mindenben segítenek.

Szentendrei temetkezési vállalkozásunk készséggel áll ügyfelei rendelkezésére. Átvállaljuk a temetéssel kapcsolatos teendőket, így a családot semmi sem zavarhatja meg gyászában. Beszerezzük a szükséges okmányokat, és természetesen a halottszállítás is a mi feladatunk. Akár a hagyományos, koporsós temetést választja a család, akár a hamvasztást, ennek intézését is nyugodtan ránk bízhatják, illetve az ehhez szükséges kellékeket is biztosítjuk. Szentendrei temetkezési vállalkozásunk jogászai a temetés után segítséget nyújtanak a hagyatéki eljárás intézésében, értékbecslőink pedig az ingóságok értékének megállapításában.

Ha elérkezik az idő, válassza szentendrei temetkezési vállalkozásunkat! Keressen bennünket bizalommal megadott elérhetőségeinken!Érdekesség temetkezési vállalkozásunktól: Szokások a nagyvilágban

Érdekesség temetkezési vállalkozásunktól: Szokások a nagyvilágban

Egy elhunyt családtag temetésének szervezése sosem egyszerű. Temetkezési vállalkozásunk minden részletben szívesen segít, hogy valóban olyan temetést szervezhessen, ami méltó lesz az elhunythoz. Ehhez számtalan lehetőséget biztosítunk, de érdekességképpen nézzük, hogyan zajlik egy temetés a világ más részein!

 • Ghánában például egyre jobban elterjedtek az úgynevezett fantáziakoporsók. Ezek alakjukkal az elhunyt életéhez igazodnak, így létezik repülőgép, limuzin, vagy épp cipő alakú koporsó.
 • New Orleansban igen kedvelt a jazz-temetés. A szertartáson hagyományos gyászzene szól, ám utána hangos, vidám jazzel ünneplik a halottat.
 • Egyes indonéz szigeteken úgy gondolják, a temetésig a halott még otthon van; és ehhez tartják magukat, úgy is bánnak vele, majd a temetésen bivalyáldozatot hoznak, hogy az felvigye a lelket a mennybe.

Mint láthatjuk, a temetkezés sokféle szokásokat alakíthat ki. Ha a legjobb megoldást keresi elhunyt szerette számára, temetkezési vállalkozásunknál jó helyen jár! Forduljon hozzánk bizalommal, teljes körű szolgáltatással állunk rendelkezésére!A temetkezési cég kiválasztásáról röviden

A temetés minden hozzátartozó számára embertpróbáló esemény, a gyász ideje komoly érzelmi teher. Egy szerettünktől való búcsúzás sosem könnyű, éppen ezért ajánlott alaposan megfontolni, hogy melyik temetkezési céget választjuk a temetés lebonyolítására. Olyan vállalkozásra van szükség, melynek szakembereire mindent rábízhatunk, gördülékeny ügyintézést és nívós szolgáltatást kapunk a pénzünkért.

A temetkezési cégnek nemcsak felkészültnek kell lennie, de nem árt, ha halad az aktuális trendekkel és igyekszik minden megrendelő számára széleskörű szolgáltatásokat nyújtani. A hagyományos temetkezés mellett már igen gyakori a hamvasztás is, de a különleges kérésekre is nyitottnak kell lennie a vállalkozásnak.

A temetkezési cég nemcsak a temetés teljes körű ügyintézéséért felelős, hanem azért is, hogy a család válláról levegye a terhet. Empátia és együttérzés, profi és gyors ügyintézés kéz a kézben jár. A sírhely intézése, a szükséges iratok beszerzése, a szertartás megszervezése mind egy megbízható temetkezési cég szakértőinek feladata.

A részletekért forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén!Tanácstalan? Temetkezési cégünk segít Önnek is!

Egy temetés megszervezése sosem kellemes kötelesség, sőt, kifejezetten megrázó élmény. Amellett, hogy minden hozzátartozónak megterhelő feladat, még ráadásul olyan tapasztalatokat is megkövetel, amilyenekkel nem rendelkezik mindenki. A temetés lebonyolításának egyik első lépése egy olyan temetkezési cég felkeresése, aki leveszi ezeket a terheket a hozzátartozók válláról.

Mi tudjuk, hogy egy nívós temetkezési cégnek tudnia kell hatékony segítséget nyújtani a tájékoztatásban és a szervezésben is. Ha Ön még sosem jutott el oda, hogy egy ilyen szomorú kötelességének eleget tegyen, és fogalma sincs arról, mit és hogyan kellene cselekednie, adja át nekünk az irányítást! Mindent elintézünk a szükséges dokumentumok beszerzésétől a kegyeleti tárgyak és a koporsó kiválasztásán át a szertartás megszervezéséig.

Temetkezési cégünk a precíz szervezéssel és az empatikus hozzáállással Önt is átsegíti a nehezén. Keressen fel minket elérhetőségeink valamelyikén, ha szüksége van szolgáltatásainkra!Hamu elvitelre is van lehetőség, ha különleges végső nyughelyet szeretne

Nincs kétség afelől, hogy egy családtag elvesztése hatalmas űrt hagy a hozzátartozókban. Ilyenkor mindenkinek megvan a saját módszere ahhoz, hogy hogyan viselje el a kialakult helyzetet és enyhülhessen a fájdalma. Egyesek a lelki megnyugvást abban lelik meg például, hogy nem temetik el az elhunytat, hanem a hamvak elvitele mellett döntenek.

A temetői közeg sokakat elborzaszt, úgy gondolják, elhunyt szerettük ilyen környezetben nem tud békében örök álomba merülni, ezért inkább a család választja ki a végső nyughelyet, így a hamvasztás után a hamu elvitele történik. Ezután a hozzátartozók otthon vagy egy rendkívül személyes, az elhunyt számára jelentőségteljes helyen vesznek végső búcsút a halottól.

Ha Ön sem szeretne hagyományos búcsút venni elhunyt szerettétől, lehetőséget biztosítunk a hamu elvitelére, hogy valóban békében nyugodjon hozzátartozója. Az ügyintézéshez vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén!Halottszállítás külföldről

Egy hozzátartozónk halála mindenképpen fájdalmas, ezen sajnos nem lehet változtatni. Ilyenkor ráadásul nem elég a gyász, rengeteg ügyintézés zúdul a legközelebbi rokonok nyakába, különösen, ha a halál az országhatáron kívül követezik be. Ilyenkor a konzuli hivatal segít az ügyintézésben, aminek egy fontos része a halottszállítás.

A halottszállítási engedélyt a konzuli szolgálat állítja ki, ehhez az alábbi dokumentumok szükségesek: befogadó nyilatkozat a magyarországi temetőtől, igazolás a temetkezési vállalkozótól, magyar ügyintéző neve és a szállítással kapcsolatos részletek.

A halottszállítás során a holttestet mindig kettős koporsóban helyezik el. A belső egy fém, ami légmentes és szilárd, az alján nedvszívó anyaggal. A külső koporsó általában fa, amit vászonnal vonnak be a szállításhoz. A holttesttel együtt semmilyen más tárgy nem szállítható.

A halottszállítás nem egyszerű feladat, de néha sajnos elkerülhetetlen, hogy szembesüljünk vele. Cégünk mindenben segít, bel- és külföldi halottszállításban egyaránt számíthat ránk. Forduljon hozzánk bizalommal!Webdesign by (c) 2011 Little Susie linux labs

Valid HTML 4.01 Transitional